lördag 13 mars 2010

Kämpar match av Sverige!

Nu har vi spelat inledningsmatchen i detta paralympics. Tyvärr gick det inte fullt så bra som vi hoppades på. Norgematchen var otroligt viktig och det laget som gick vinnande ur den matchen har mycket goda chanser att ta sig vidare från gruppen.

Det var kanske inte den mest välspelade matchen vi spelat men vi krigade desto hårdare och offrade oss verkligen. Vi hade ledningen nästan hema matchen men med blott 2 minuter kvar blev det kvittering. Oavgjort i sudden och förlust i straffar. Själv lyckades jag sätta min straff. Otroligt skön känsla!
Men trots förlusten så när vi har samlat oss efteråt så är vi klart nöjda med vår insats. Vi gjorde vårt allra bästa och gav ett av världens bästa kälkhockeylag en rejäl match!

Matchens bästa lirare var helt klart vår målvakt. Ulf Nilsson! Kanoninsats

Tyvärr råkade vi dra på oss lite skador under matchen. Själv fick jag sys med 9 stygn. Det blev en 7 cm lång reva i benet efter att en kälke kasade upp på benet vid sargen. Men som tur är så spelar man inte med benen så det är bara att köra på!
Värre är det att vår kapten, Jens Kask har skadat fingret och inte kan spela mer i denna turneringen....

I morgon möter vi kanada. Ny match då och jag tror inte att de kommer våga underskatta "underdogsen"

fredag 12 mars 2010

Let the games Begin!



Nu är vi precis hemkomna från invigningscermonin och har fått lite mat i magen igen. Invigningscermonin var grymt cool! Det går inte att beskriva känslan när 60 000 står och vrålar från flullsatta läktar samtidigt som Sverige går in på scen. Det är bara att njuta av stunden. Man får gåshud över hela kroppen och blir så otroligt peppad. Men ok. Det går inte att jämföra med den totala euforin som uppstod när Kanada gick in, sist av alla! Hela hallen bara vrålade GO CANADA GO!

De lyckades verkligen göra riktigt häftiga uppträdanden. De blandade livemusik, ljud, bild, tal och dans på ett ruskigt bra sätt. Det häftigaste var nog ett inslag med killar som stajlade på en skateboardramp. Det fanns både skateboard, cykel och givetvis killar i rullstol. En av killarna var verkligen helt galen! De tricken han gjorde borde vara fullkomligt omöjliga att göra men det gick ändå. Synd att ni inte var där!!

Det är ingen diskussion om att kälkhockey är stort i Kanada. När de olika paralympiska sporterna radades upp utbröd ett enormt spontant jubel när kälkhockeyn nämndes.

Nu är det dags att lägga sig. Match i morgon mot Norge. En otroligt viktig match för oss och likväl tuff. Norge är tillsammans med Kanada guldfavoriter i turneringen. Alla är riktigt laddade och vi kommer att ge precis allt vad vi har för att lyckas! För egen del känns det bra. Uppladdningen har varit perfekt. Formen har infunnit sig. Inga förkylningar eller skador och pressen och uppståndelsen känns bara positiv.
Hoppas det bär hela vägen fram. Glöm inte att heja framför tv'n kl 22.30 :)
Samtliga matcher. Gruppspel, slutspel och final är nu slutsålda. Är det någon som vill köpa biljett så får ni leta på svarta marknaden...

60 000 fans på läktaren för att se mig!!!


Ja kanske inte bara för att se på mig men ändå!
I kväll är det invigningscermoni för de paralympiska spelen och det är stort. Riktigt stort! Givetvis är inte alla där bara för min skull men känslan av att komma ut på arenan med alla som jublar på läktaren är väldigt stort. Det ska bli jättekul och nu när man varit med om det innan vet man hur mäktigt det är och nu så ska jag njuta i fulla drag över uppståndelsen!

Dagen i övrigt är ganska lugn. Vi hade ett lite lätt träningspass i morse. SVT var där idag och filmade lite inför matchen på lördag.
Eftermiddagen blir lite möte med laget och sedan lite massage.

22.30 är det nedsläpp svensk tid. Då får ni kolla på SVT24 för att kolla direktsänd kälkhockey!!!

torsdag 11 mars 2010

Träningsmatch och återhämtning


Idag var det återigen lite lätt träningsmatch mot Korea, dock bara i två perioder för att inte slita för hårt. Det kändes som att vi hittade varandra betydligt bättre idag så det bådar gott inför matchstart.

På kvällen gick jag, Aron och Dedjo ned till gymet för ett litet lätt återhämtningspass på handcykel. Därefter badade vi "recovery bad" växla i en minuters intervaller mellan kallt bad och varmt bad för att få igång cirkulationen och snabbare återhämta sig. Kallt som attan men samtidigt riktigt skönt efteråt. Det är lite lyxigt att ha sådana här möjligheter och det ska vi utnyttja fler gången.

onsdag 10 mars 2010

Träningsmatch



Idag var det träningsmatch mot Korea. Ett lag som spelar mycket på fart och mycket chansspel på fria ytor. Det kändes skönt att få prova på att spela match på rink med de amerikanska måtten på zonerna. Spelet blir lite annorlunda där det är svårare att slå ut puckarna via sargen och lättare att hålla kvar anfallsspelet i zon.
Annars var det en ganska "snäll" match. Inget av lagen vill riskera att dra på sig onödiga skador så här precis innan spelet börjar.

Igår kväll kom dopingpoliserna och förde bort en till kontoll...

tisdag 9 mars 2010

Andra dagen i Vancouver




Dagen började tidigt med frukost vid 6 och träning kl 9 på förmiddagen. Isen var ruskigt bra här och ännu bättre lär den vara på tävlingsarenan. Efter träningen var det dags att åka på representation igen. Nu var det välkomstceremoni i Whistler och flagghissning. Bland annat bjöds vi på ett uppträdande med indianer som sjöng. Vi fick återigen chansen att träffa den skidåkande delen av truppen innan vi kom hem igen på kvällen. Trötta efter en lång dag...

Måndag-Resdag



Idag var det avfärd från Comox och Vancouver Island för att flytta in i OS-byn.
Det blev några timmars färd med buss och färja igen men det var vackert väder och vi kunde passa på att njuta av det vackra landskapet...

söndag 7 mars 2010

MacMillan Park



Idag har vi haft en välbehövlig vilodag! Efter riktigt tuff träning hela veckan var det dags att börja vila upp kroppen igen. Tyvärr har vi åkt på ett par sjukdomsfall i truppen men inget som inte hinner gå över innan match!
När vi nu har vilodag passade vi på att åka på utflykt. Huvudmålet var MacMillan Provincal Park där det fanns gigantiska träd - Douglas Fir. En del av träden var 300 år unga och andra upp till 800 år. Observera att det är ett träd och inte två på bilderna...

Mount Washington



På lördagen hade vi träning först på kvällen. I stället passade vi på att åka upp till Mount Washington där resten av paralympicstruppen höll till. Vi kollade läget på backarna och konstaterade att de hade det riktigt bra! På vägen hem fick vi se en vithövdad havsörn också!
Vår egen träning kl 21.00, Eller 06.00 om det vore svensk tid. Det var riktigt tungt. Uppenbarligen hade vi inte riktigt ställt om kroppen efter kanadensisk tid ännu. Vilodag i morgon. Det kan behövas efter en hård vecka.